20:17 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Regina Elisabeta II-lea și prim-ministrul Theresa May

  După Brexit, Londra își propune restabilirea Imperiului Britanic

  © AP Photo / Dominic Lipinski
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (519)
  8115

  Marea Britanie intenționează să devină un lider în comerțul global, orientându-se spre un parteneriat strategic cu China.

  BUCUREȘTI, 3 sept — Sputnik. În ajunul plecării la reuniunea G20, prim-ministrul Marii Britaniei Theresa May a declarat că țara sa intenționează să joace un rol cheie pe arena internațională și cea de lider în comerțul internațional, transmite agenție RIA Novosti, cu referire la Reuters.

  "Mesajul cu care ne vom adresa în cadrul reuniunii G20 constă în aceea că Marea Britanie este deschisă pentru afaceri, fiind o țară curajoasă, sigură pe propriile forțe, interesată în stabilirea unor noi contacte, care pretinde să joace un rol de lider în comerțul global", afirmă May.

  Aceasta a mai declarat că unul din subiectele abordate în cadrul negocierilor cu liderul Chine Xi Jinping va fi dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Marea Britanie și China, exprimând speranța că relațiile dintre cele două state vor intra într-o „epocă de aur".

  Summit G20 va avea loc între 4 și 5 septembrie, în orașul Hángzhōu, iar subiectul central al reuniunii va fi "Construcția unei economii mondiale inovative, sănătoase, interconectate și incluzive".

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (519)
  Tagurile:
  China, Marea Britanie, Theresa May, Summit-ul G20, Theresa May, China, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei