10:51 22 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.47
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.60
  Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii

  Premierul britanic este optimist în ceea ce privește viitorul țării în afara UE

  © AFP 2018 / LEON NEAL
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1313

  Theresa May este optimistă în ceea ce privește noile oportunități care vor apărea în fața Marii Britaniei după părăsirea Uniunii Europene.

  BUCUREȘTI, 4 sept — Sputnik. Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat că privește optimist spre viitorul Marii Britaniei în afara UE, chiar dacă afirmă că țara trebuie să fie pregătită de o perioadă complicată, transmite RIA Novosti.

  "Cred că trebuie să fim gata de faptul că vom avea o perioada complicată în viitorul apropiat. Cu toate acestea, sunt optimistă", a declarat aceasta într-un interviu oferit BBC.

  Aceasta a confirmat că Regatul Unit nu va lansa procedura de ieșire din UE în acest an, chiar dacă "britanicii nu și-ar dori ca procedura de punere în aplicare a articolului 50 (de ieșire din UE) să fie tărăgănată".

  Șeful guvernului britanic și-a exprimat încrederea că va finaliza cu succes procesul de ieșire din UE, subliniind că este optimistă în ceea ce privește posibilitățile Marii Britaniei în afara Uniunii Europene.

  May a declarat că își dorește „o Mare Britanie independentă, care își are propria cale de dezvoltare".

  La 23 iunie, în Marea Britanie a avut loc un referendum de ieșire din Uniunea Europeană. Potrivit datelor oficiale, pentru părăsirea UE s-au pronunțat 51,9 la sută din cetățenii și rezidenții britanici.

  Tagurile:
  Theresa May, BREXIT, Uniunea Europeană, Marea Britanie, Theresa May, Uniunea Europeană, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei