12:44 17 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.61
  Putin la summit-ul G20 din Turcia

  Rusia este îngrijorată de diminuare rolului OMC

  Пресс-служба Президента РФ
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3922

  Federația Rusă este îngrijorată de diminuarea autorității OMC și de crearea unor zone economice închise.

  BUCUREȘTI, 4 sept — Sputnik. Suntem îngrijorați de diminuarea autorității Organizației Mondiale a Comerțului și crearea unor zone de comerț închise, a declarat duminică președintele Federației Ruse Vladimir Putin, în cadrul unei întrevederi informale a liderilor BRICS la summit-ul G20 din China.

  "Ne îngrijorează situația din OMC", a declarat liderul rus. Potrivit lui, această organizație "și-a pierdut din autoritate în urma stagnării rundelor de negocieri de la Doha și continuă să-și piardă statutul de unica platformă universală de negocieri pentru stabilirea unor reguli ai comerțului internațional".

  „În consecință, se dezvoltă uniuni închise, cum ar fi parteneriatul Transatlantic sau Transpacific, care nu completează, ci încearcă să substituie OMC. Considerăm că acesta reprezintă un "răspuns" al unor parteneri la acele neînțelegeri pe care le-am avut în negocierile din cadrul OMC. Aceasta nu este cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemelor. Cea mai bună soluție este dialogul și compromisul", consideră Putin.

  Potrivit lui, Rusia se pronunță pentru armonizarea uniunilor economice regionale, "în baza normelor și principiilor OMC — principiile transparenței și respectului reciproc". Președintele rus a subliniată că anume astfel de principii stau la baza Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) sau a negocierilor apropierii UEE de proiectul chinez al "Drumului mătăsii".

  "Sunt convins că acest o astfel de abordare ar contribui la crearea unor oportunități pentru un parteneriat eurasiatic, deschis pentru interacțiuni cu toate statele și uniuni de state cointeresate", a conchis președintele statului rus.

  Tagurile:
  Organizație Mondială a Comerțului, TTIP, Vladimir Putin, Federația Rusă, G20, Organizația Mondială a Comerțului, Vladimir Putin, Federația Rusă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei