18:15 20 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Dark web

  Guccifer 2.0 neagă implicarea Rusiei în atacul la adresa Partidului Democrat

  © Photo : Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4031

  Un hacker crezut responsabil pentru scurgerea de informații dăunătoare despre Partidul Democrat a negat miercuri afirmațiile că lucrează în numele guvernului rus, spunând că marele capital duce lumea la dezastru.

  BUCUREŞTI, 8 sept — Sputnik. Hackerul Guccifer 2.0 a trimis o serie de mesaje redacţiei The Wall Street Journal prin intermediul reţelelor de socializare, scrie azi ediţia on-line a ziarului american. 

  Guccifer 2.0 a calificat drept „nonsens" acuzaţiile că ar lucra pentru Rusia şi pentru Donald Trump. Casa Albă şi James Clapper, directorul Securităţii Naţionale, a sugerat miercuri că atacurile hackerilor la adresa Comitetul Național Democrat au fost comise de ruși și crede că Guccifer 2.0 a utilizat o adresă de protocol cu link-uri din Rusia. Oficialii ruși au negat acest lucru.

  "Am citit mai multe rapoarte, unii experți au constatat faptul că adresa mea de IP este găzduită la un serviciu aflat într-un fel de legătură cu Rusia și are o versiune în limba rusă, cât și în limba engleză", a scris Guccifer 2.0.

  Deoarece interviul cu Guccifer 2.0 a fost realizat într-un schimb privat pe reţele de socializare, nu se poate verifica identitatea persoanei care trimite mesaje în numele hackerului.

  Hackerul le-a spus jurnaliştilor de la Wall Street Journal că dacă el conduce un BMW, nu înseamnă că este german.

  De precizat faptul că Guccifer 2.0 nu este același cu hackerul român Guccifer, condamnat recent pentru infracțiuni cibernetice.

  El a mai precizat că scopul lui nu este ca Donald Trump să ajungă preşedinte, ci scopul este de a spune oamenilor adevărul.

  „Scopul meu este de a aduce adevărul la lumină. Marele capital a ocupat politica şi marile companii de IT ne duc la dezastru", a mai spus Guccifer 2.0.

  Tagurile:
  Guccifer 2.0, Hacker
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei