21:55 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Bombardierul Su-24

  Bombardierul rus s-a apropiat la o distanță de 3 metri de avionul american

  © Sputnik / Михаил Мокрушин
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37134

  Pentagonul este îngrijorat de incidentul provocat de interceptarea avionului de recunoaștere american de către navele aeriene rusești.

  CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Avionul militar al Federației Ruse, care a interceptat miercuri avionul de recunoaștere al flotei marine americane din Marea Neagră, s-a apropiat de nava aeriană americană la o distanță de 3 metri, a declarat agenției RIA Novosti reprezentantul Pentagonului.

  Potrivit lui, bombardierul Su-27 a interceptat avionul P-8 Poseidon al flotei marine a SUA.

  "Aproximativ la 11:20 dimineața, 7 septembrie, avionul rus Su-27 Flanker (conform clasificării NATO, n.r.) a efectuat o operațiune de interceptare la o distanță scurtă și nesigură a avionului P-8A Poseidon al Forțelor Navale ale SUA, care efectua o operațiune de rutină în spațiul aerian internațional în Marea Neagră. În timpul interceptării, care a durat aproximativ de 19 minute, Su-27 a păstrat o distanță de 3 metri, acțiune care poate fi considerată neprofesionistă și nesigură", a declarat reprezentantul Pentagonului.

  Potrivit lui, avioanele și navele Forțelor Navale ale SUA se întâlnesc periodic cu unitățile rusești din această regiune, însă majoritatea întâlnirilor se evidențiază prin nivelul înalt de profesionalism și securitate.

  "Cu toate acestea, suntem profund îngrijorați când au loc astfel de manevre nesigure. Astfel de acțiuni inutile ar putea să ducă la escaladarea situației dintre cele două țări și să conducă la erori în calcule sau incidente, în rezultatul cărora ar putea surveni traumatisme sau decese", a conchis reprezentantul Pentagonului.

  Tagurile:
  Su-24, Avion, Federația Rusă, Marea Neagră, SUA, Federația Rusă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1272
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164