21:50 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  SUA

  Răsturnare de situaţie în SUA

  © AP Photo / David Goldman
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  49044

  După două luni în care Donald Trump pierduse mai mult de 10 procente în faţa contracandidatei democrate, republicanul revine spectaculos în sondaje. El este cu 18 procente în faţa lui Hillary Clinton într-un sondaj realizat în rândurile militarilor şi veteranilor americani.

  BUCUREŞTI, 9 sept — Sputnik. Donald Trump și Hillary Clinton au participat miercuri la un forum găzduit de militarii şi veteranii americani din Irak şi Afganistan, relatează Washington Times

  Forumul s-a desfăşurat în New York, iar sondajul realizat în urma dezbaterilor dintre cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite arată că 53% dintre militari şi veterani şi-l doresc pe Donald Trump preşedinte, în timp ce doar 35% dintre ei votează cu Hillary Clinton. În ceea ce priveşte rezolvarea problemelor pe care le au veteranii, Trump este văzut cu încredere de 53% dintre ei, în timp ce Clinton este apreciată de doar 28%.

  În 2012, candidatul republican Mitt Romney a câștigat alegerile în rândul armatei cu 20 de procente. În 2008, John McCain a câştigat simpatia a doar 10 % dintre militari, iar în 2004 George W. Bush a fost dorit preşedinte de doar 10% dintre veterani şi militari.

  Miliardarul american a crescut spectaculos în ultima săptămână şi în alte sondaje de opinie, după ce în ultimele două luni pierduse mai mult de 10 procente în faţa lui Hillary Clinton. Astfel, în sondajul realizat de NBC News, Trump are 22 procente avans, el conducând cu 61 % faţă de 39 % cât are Clinton.

  Nici în sondajul realizat de CNN pe 7 septembrie Hillary Clinton nu se menţine unde era luna trecută. Trump conduce în sondajul CNN cu 45%, în timp ce Clinton are 43%.

  Tematic

  Cum Donald Trump s-a transformat în Dracula
  Tagurile:
  Candidati, Sondaj, Alegeri prezidentiale, Hillary Clinton, Donald Trump, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1254
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164