04:15 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Kiev, centrul orașului 2016

  S-a decis unde va avea loc „Eurovision – 2017”

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6312

  Trei orașe din Ucraina au pretins să găzduiască prestigiosul concurs muzical: Kiev, Dnepr (fostul Dnepropetrovsk) și Odesa.

  CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Comitetul organizatoric din Ucraina și-a anunțat decizia cu privire la desfășurarea concursului „Eurovision — 2017". Acesta va avea loc la Kiev.

  După ce interpreta Jamala a câștigat la Stockholm concursul „Eurovision — 2016", Ucraina a obținut dreptul de a fi gazda „Eurovision — 2017". Comitetul organizatoric în frunte cu televiziunea națională a Ucrainei a decis să recurgă la un concurs transparent între orașele ucrainene care își disputau dreptul de a găzdui acest concurs internațional.

  Trei orașe din Ucraina au pretins să găzduiască prestigiosul concurs muzical: Kiev, Dnepr (fostul Dnepropetrovsk) și Odesa.

  Locul desfășurării concursului urma să fie stabilit încă în luna iulie, însă anunțarea rezultatelor a fost amânată de mai multe ori, organizatorii motivând acest lucru prin intervenţia unor dificultăților de ordin financiar.

  „Eurovision"-ul s-a mai desfășurat o dată la Kiev, în 2005, această posibilitate datorându-se Ruslanei, cântăreața ucraineană care a câștigat concursul în 2004, la Istanbul.

  Atunci, comitetul organizatoric a luat din start decizia ca „Eurovision"-ul să aibă loc la Kiev, însă pregătirile au durat, fiind însoțite de scandaluri. Ulterior, organizatorii au fost acuzații de delapidarea mijloacelor financiare ale statului.

  Tematic

  Surpriză: "Eurovision - 2017" ar putea avea loc în Rusia, nu în Ucraina
  Tagurile:
  2017, Kiev, Ucraina, Eurovision, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei