21:54 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Alegeri în Belarus

  Peste 800 de observatori stau cu ochii pe alegerile din Belarus

  © Sputnik / Виктор Толочко
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2611

  Secțiile de votare din această zi își desfășoară activitatea cu începere de la orele 8:00 și până la ora 20:00. Tot astăzi, în ziua alegerilor, este interzisă publicitatea electorală.

  CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. Duminică au loc alegerile pentru Camera Inferioară a Parlamentului din Belarus. În baza sistemului electoral majoritar, din cele 110 regiuni urmează să fie aleși 110 deputați, fiind înregistraţi 485 de candidați. Pentru prima dată, pentru a obține victoria într-o regiune este suficient să acumulezi simpla majoritate de voturi. Astfel, alegerile se vor desfășura într-un singur tur, informează Sputnik Belarus.

  Pentru ca alegerile să fie recunoscute și validate, la vot trebuie să se prezinte peste 50 la sută din populație. Precizăm că începând cu ziua de marți a început votarea anticipată, proces în care aproximativ 24 la sută dintre cetățeni deja și-au exprimat votul.

  Inițial au fost înregistrați 525 de candidați, însă pe parcurs 39 dintre aceștia și-au retras candidatura din proprie inițiativă. Ulterior încă un candidat și-a anunțat retragerea din cursă, invocând nedorința de a-şi suspenda activitatea la locul de muncă pe parcursul perioadei electorale, așa cum prevede legea.

  Este de remarcat faptul că aproximativ 63 la sută dintre candidați sunt reprezentanți ai partidelor politice.

  Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în listele electorale au fost incluși aproximativ 7 milioane de alegători, inclusiv 4,4 mii aflaţi în afara țării.

  La aceste alegeri au fost acreditați 825 de observatori internaționali, inclusiv din statele CSI, OSCE, din partea Adunării Parlamentare a CE și altor organizaţii internaționale, precum și reprezentanți ai misiunilor diplomatice și observatori independenți.

  Tagurile:
  Alegeri parlamentare, Belarus
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1271
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164