23:19 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  VW

  AUTO: se lansează maşina electrică conectată la Internet

  © AFP 2019 / Julian Stratenschulte
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8214

  La Salonul Auto de la Paris din această toamnă, Volkswagen îşi lansează mult-aşteptatul model electric conectat la internet şi personalizat în funcţie de cerinţele şoferului.

  BUCUREŞTI, 15 sept — Sputnik. La exact un an de la izbucnirea scandalului Dieselgate, schimbarea la față a mărcii Volkswagen începe la Paris cu prezentarea unei mașini electrice care-și propune să schimbe tot ce ştim despre maşini, aşa cum sunt ele astăzi, scrie automarket.ro.

  Salonul Auto de la Paris are loc la finalul acestei luni. Noul model Volkswagen este prima maşină electrică 100%, diferită total de orice alt concept actual despre maşini. Conform lui Christian Senger, directorul programului de electrificare a gamei Volkswagen, noul model va fi "un dispozitiv mobil pe roți" conectat la internet în permanență, 24 de ore din 24.

  Una dintre marile inovații este conceptul de personalizare a comportamentului mașinii în funcție de șofer. Fiecare șofer va avea un VW ID, adică un set de informații disponibile pe smartphone sau în cheia mașinii proprii.

  Cu ajutorul acestuia, fiecare mașină în care intră acesta se va autoconfigura conform informațiilor înregistrate: de la modul preferat de condus la poziția scaunului, de la aplicațiile preferate la istoria de rulare.

  "Construcția nu se va schimba faţă de ceea ce avem astăzi. Nu vorbim de concepte de caroserie radical modificate", a declarat Christian Senger.

  Noul modelul Volkswagen va avea o autonomie electrică de 400 de kilometri. Acest lucru face din maşină un model perfect pretabil pentru viața de zi cu zi.

  Maşina nu va fi beneficia de materiale de construcție din fibră de carbon sau din aluminiu ultraușor. De data aceasta, Volkswagen a mizat pe oțel ca material central pentru asamblare.

  Tematic

  Tehno-apocalipsa: apariția „electro-persoanelor”
  Tagurile:
  Volkswagen, Masina electrica, Germania


  Știrile Zilei