09:34 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Tehnologie hipersonică

  Pentagonul a investit 147 de milioane de dolari în tehnologiile hipersonice

  © Photo: Youtube / capture d'écran
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14321

  Ministerul american al Apărării a anunțat despre semnarea unui contract cu gigantul american aeronautic Lockheed Martin, pentru proiectarea unui transportator hipersonic.

  CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Pentagonul a transferat pe contul întreprinderii 147,3 milioane de dolari pentru cercetările în domeniul tehnologiilor hipersonice, încadrate în proiectul Mach 5 Tactical Boost Glide, a anunțat ministerul într-un comunicat de presă, fără a numi termenii și alte detalii despre cercetări.

  Proiectul va fi supravegheat de DARPA, agenția departamentului de Apărare al SUA responsabil pentru cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii pentru uz militar.

  Mai mult, Lockheed Martin dezvoltă momentan o armă laser destinată să intercepteze rachetele hipersonice ale inamicilor. Potrivit vicepreședintelui întreprinderii responsabil pentru sistemele de rachetă, citat de Washington Free Beacon, anume succesul Rusiei și Chineiîn domeniul rachetelor hipersonice extrem de manevrabile au împins Statele Unite spre dezvoltarea acestui proiect.

  La ora actuală, SUA nu este unica țară care lucrează în sfera transportatoarelor hipersonice, capabile să se deplaseze de cel puțin cinci ori mai repede decât viteza sunetului. China, India și Rusia fac, de asemenea, cercetări în acest domeniu.

  Tematic

  Elicopterele rusești Mi-35 Super Crocodil și Mi-8AMTSh Terminator cu dotări noi
  Tagurile:
  Tehnologii hipersonice, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei