03:31 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Recoltarea cartofilor

  Ucrainenii cer referendum pentru interzicerea vânzării pământului

  © Sputnik / Владимир Горовых
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5764

  Recent mai mulți agricultori din Ucraina s-au adunat la un forum în regiunea Kirovograd și au decis unanim să declanșeze procedura de organizare a unui referendum național pe marginea chestiunii interzicerii vânzării pământului agricol. Inițiativa a fost susținută de partidul „Batkivscina".

  BUCUREȘTI, 28 sept — Sputnik. Pentru organizarea referendumului respectiv este nevoie de colectarea unui număr de 3milioane de semnături. Partidul „Batkivscina" (Patria) condus de ex-premierul ucrainean Iulia Timoșenko a anunțat că va sprijini campania de colectare a semnăturilor.

  Potrivit RIA Novosti, în Ucraina se încearcă liberalizarea pieței funciare încă din 2004, însă această inițiativă a fost blocată de parlament printr-un moratoriu instituit până la 1 ianuarie 2017.

  Iulia Timoșenko a acuzat autoritățile ucrainene că favorizează lipsirea agricultorilor de terenuri arabile. Ea a mai propus să fie prelungit moratoriul și să fie constituite structuri anti-raider care vor lupta contra speculației funciare și contra acaparării pământurilor țăranilor.

  Tematic

  Guvernul român va restricționa regulile de vânzare a pământului
  Tagurile:
  semnături, Referendum, Piață, Liberalizare, Vânzare, Terenuri agricole, Iulia Timoșenko, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei