08:58 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Președintele Filippinelor Rodrigo Duterte

  Groaznic: un președinte din zilele noastre vrea să calce pe urmele lui Hitler

  © REUTERS / Jorge Silva
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20704

  Președintele Filipinelor a provocat un nou scandal, declarând că și-ar dori să fie „un nou Hitler”.

  CHIȘINĂU, 30 sept — Sputnik. Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a provocat un nou scandal, comparându-se cu Adolf Hitler, transmite RIA Novosti, cu referire la Reuters.

  Vorbind în fața jurnaliștilor Duterte a declarat că unii critici îl prezintă drept "vărul lui Hitler".

  Menționând că Hitler a omorât milioane de evrei, președintele a spus: "în Filipine există trei milioane de narcomani. Aș fi fericit să-i omor. Dacă Germania l-a avut pe Hitler, Filipinele au…". Spunând acest lucru, Duterte a făcut o pauză arătând spre sine, comunică sursa citată.

  Aceasta eu este prima declarație șocantă făcută de liderul filipinez. În ajunul summit-ului G20 din China acesta l-a numit pe președintele Barack Obama "fiu de cățea", iar a apoi a trimis "la dracul" Uniunea Europeană, după ce Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a condamnat metodele lui Duterte de luptă împotriva traficului și consumului de droguri.

  El a fost ales președinte în luna mai curent. Rodrigo Duterte se pronunță pentru o campanie masivă împotriva consumatorilor și traficanților de droguri. Potrivit datelor poliției, din momentul venirii lui Duterte la putere în Filipine au fost executate 2,4 mii de persoane care ar fi avut legătură cu vânzarea drogurilor. MAi multe organizații neguvernamentale au condamnat în repetate rânduri metodele de luptă împotriva criminalității aplicate în Filipine.

  Tematic

  O femeie a fost executată pentru trafic de copii
  Tagurile:
  Adolf Hitler, Rodrigo Duterte, Filipine, Rodrigo Duterte, Adolf Hitler, Filipine
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei