10:19 18 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.61
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  The Russian Embassy in Damascus.

  Ambasada rusă din Siria a fost supusă unui atac

  © Sputnik / Mikhail Alaeddin
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (343)
  3412

  Ambasada rusă de la Damasc a fost supusă unui atac din aruncătoare de mine. Principalii suspecți sunt militanții grupărilor islamiste Jabhat Fatah al Sham și Faylaq al-Rahman, care fac parte din opoziția anti-Assad.

  CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Ambasada Federației Ruse din Damasc a fost supusă unui atac din aruncătoare de mine, însă niciun angajat a misiunii diplomatice nu a avut de suferit, transmite RIA Novosti, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

  "La 3 octombrie, misiunea diplomatică din Damasc a fost supusă unui atac din aruncătoare de grenade. Una din mine a explodat pe teritoriul ambasadei, în apropierea complexului locativ. Doar printr-o minune, niciun angajat al ambasadei nu a avut de suferit. Reprezentanței diplomatice i-au fost provocate daune materiale. Alte două mine au explodat în apropierea ambasadei", menționează diplomația rusă.

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Rusiei precizează că atacul a fost efectuat din localitatea Jobar, o suburbie a Damascului, controlată de gruparea islamistă Jabhat Fatah al Sham (fosta Jehab al-Nusra) și Faylaq al-Rahman.

  "Din nou, ei (teroriștii n.r.) au creat o situație periculoasă pentru viața și activitatea diplomaților ruși din Siria, fiind încălcate normele fundamentale ale dreptului internațional. Calificăm acest atac asupra ambasadei ruse din Damasc drept o urmare a acțiunilor celor, care asemenea SUA și unor aliați de-ai săi, colaborează cu militanții și extremiștii de toate culorile", se spune în comunicatul MAE.

  "Suntem convinși că un răspuns la acțiunile provocatoare ale criminalilor trebuie să devină eforturile antiteroriste coordonate ale comunității internaționale", se adaugă în mesajul diplomației ruse.

  Nu este primul caz în care ambasada rusă de la Damasc este supusă atacurilor din aruncătoare de mine. În anul 2015 au mai avut loc câteva incidente similare. Atunci, Moscova a calificat aceste acțiuni drept atentate teroriste, exprimând speranța că autorii atacului vor fi identificați.

  Тема:
  Războiul din Siria (343)

  Tematic

  (Video) Se întâmplă acum în Siria, în timp ce tu îți bei cafeaua sau berea
  Siria are înregistrări ale discuțiilor teroriştilor ISIS cu militari americani
  Tagurile:
  Jehab al-Nusra, Faylaq al-Rahman, Ambasada Federației Ruse la Damasc, Siria, Jehab al-Nusra, Jabhat Fatah al Sham, Faylaq al-Rahman, Damasc, Federația Rusă, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei