22:13 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Hillary Clinton

  WikiLeaks a făcut publice emailurile șefului de campanie a lui Clinton

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7722

  Site-ul WikiLeaks a publicat prima parte a conversației private a șefului campaniei electorale a candidatului la funcția de președinte Hillary Clinton, John Podesta.

  CHIȘINĂU, 8 oct — Sputnik. La începutul lunii octombrie, fondatorul WikiLeaks Julian Assange a promis până la sfârșitul acestui an să publice informații legate de trei guverne și alegerile din SUA.

  WikiLeaks a făcut publice 2050 din cele 50 mii de emailuri a lui Podesta. O parte din mesajelor sunt legate de Turcia și intereselor acestui stat în conflictul din Siria, precum și rolul ei în lupta împotriva grupării Statul Islamic.

  "Turcia vrea să stabilească în nordul Siriei o zonă "no fly", pentru a apăra refugiații și a opri fluxul lor în Turcia. Acesta lucru va fi posibil doar în cazul intrării a trupelor terestre", se spune în una din scrisorilor a reprezentantului consiliului pentru politica de apărare a SUA.

  În scrisoare se subliniază că Iran ar putea să devină un subiect comun pentru Turcia și SUA, iar Rusia Iran și Bashar Assad sunt prezentați ca un pericol pentru securitatea ambelor state.

  Staff-ul lui Clinton au reacționat deja la publicarea conversației, declarând că nu intenționează să confirme valabilitatea documentelor furate. Potrivit reprezentantului staff-ului democraților, Julian Assange nu și-a ascuns niciodată intenția de a face rău Hillary Clinton.

  Prima parte a mesajelor publicate constă din 2060 de emailuri și 170 de documente atașate. Acestea vizează conversațiile lui Podesta în așa probleme precum energia nucleară și informațiile apărute în presă legate de donațiile în fondul Clinton.

  Tematic

  Clinton este gata de o „înțelegere strictă” cu Putin
  BOMBĂ: 1700 de emailuri arată că Hillary Clinton a vândut arme către ISIS
  Tagurile:
  Alegerile prezidențiale din SUA, Alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, SUA


  Știrile Zilei