20:58 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15314

  Președintele Rusiei Vladimir Putin nu va vizita Franța la 19 octombrie curent, așa cum a fost anunțat anterior. Reprezentanții Kremlinului au oferit detalii despre motivele ce stau la baza acestei decizii.

  BUCUREȘTI, 11 oct — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a anunțat marți presa că președintele rus a decis să își amâne vizita în Franța după ce programul acestei vizite a fost restrâns de către partea franceză.

  Întâlinirea președinților Francoise Holland și Vladimir Putin care a avut loc la 26 noiembrie 2015 la Moscova
  © Sputnik / Михаил Климентьев

  Despre faptul că cei doi președinți urmau să se întâlnească la Paris pe 19 octombrie a devenit cunoscut la 6 octombrie. Atunci șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a anunțat că Moscova și Parisul lucrează asupra pregătirii întâlnirii dintre Putin și Hollande.

  Hollande și Putin urmau să discute o serie de chestiuni foarte importante legate de Siria și Ucraina.

  Ulterior președintele francez, într-un interviu pentru un post de televiziune din Franța, comentând preconizata vizită a lui Putin la Paris, a lansat o expresie prin care ar fi pus la îndoială oportunitatea evenimentului.

  Dmitri Peskov a subliniat că decizia lui Putin de a își amâna vizita în Franța nu este legată de declarația lui Hollande, ci de faptul că din agenda acestei vizite au fost excluse mai multe evenimente.

  Potrivit RIA Novosti Hollande a declarat că este gata să se întâlnească oricând cu Putin, iar dialogul privind Siria, în opinia șefului statului francez, trebuie să fie unul deschis și multilateral, cu implicarea Turciei, Iranului și Rusiei.

  Tematic

  Putin a dezvăluit cauza supraofertei de petrol
  Tagurile:
  Paris, Vizită oficială, Dialog, Putin, François Hollande, Vladimir Putin, Rusia, Iran, Turcia, Franța, Siria

  Știrile Zilei