04:21 19 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Kremlin

  Inedit: în Rusia a fost testată arma radioelectronică

  © Sputnik / Александр Вильф
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  88782

  Primele exemplare ale armei radio electronice, care funcționează în baza unor principii fizice noi și care nu au un echivalent în lume, au fost create și testate cu succes în Rusia.

  CHIȘINĂU, 13 aug — Sputnik. O declarație privind crearea și testarea reușită a primelor exemplare de armă radioelectronică în Rusia a fost făcută joi pentru RIA Novosti de către reprezentantul oficial al companiei „ArmHitech-2016".

  Primele exemplare ale acestui tip de armă (radioelectronică) ce funcționează în baza unor principii fizice noi au fost demonstrate în septembrie curent la o expoziție cu ușile închise, organizată pentru ministerul rus al Apărării în cadrul forumului tehnico-militar „Armata-2016".

  „Deja sunt create exemplare reale ace acestui tip de armament, care și-a demonstrat eficacitatea. Este vorba despre un tip absolut noi de armament, pentru care nu există un analog nici în țară (în Rusia, n.red.) și nici în lume", a declarat sursa citată de RIA Novosti.

  Este de remarcat faptul că arma respectivă neutralizează tehnica inamicului fără aplicarea mijloacele tradiționale de distrugere, adică a obuzelor, ci folosește energia direcționată. Arma respectivă acționează indirect asupra sistemelor cu care sunt dotate avioanele, dronele și neutralizează armele cu un nivel sporit de precizie.

  Tematic

  Rusia: scoaterea armelor nucleare în spațiu ar putea deveni o problemă majoră
  Tagurile:
  Testare, Inedit, Arma radioelectronică, Armament, Creare, Ministerul apărării, ArmHitech-2016, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei