14:29 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Julian Assange

  Fondatorul WikiLeaks a fost lipsit de conexiune la internet

  © REUTERS / Toby Melville
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1812

  Portalul WikiLeaks a anunțat că Julian Assange, care se află în prezent în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, a fost privat de conexiunea la internet, transmite RIA Novosti.

  CHIȘINĂU, 17 oct — Sputnik. "Lui Julian Assange i-a fost întreruptă intenționat conexiunea la internet de un anumit stat. Am luat toate măsurile necesare în cazul unor situații neprevăzute", se spune într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al celor de la WikiLeaks.

  ​Fondatorul WikiLeaks se află în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra începând cu anul 2012, când a solicitat azil politic autorităților acestui stat, din cauza temerilor că ar putea fi extrădat în SUA de statul suedez pentru activitatea lui legată de WikiLeaks.

  În decursul aflării lui Assange la ambasada Ecuadorului, procuratura suedeză nu anchetat inculpatul, motiv pentru care a fost supusă mai multor critici.

  La mijlocul lunii septembrie, după câteva lunii de comunicare între Stockholm și Quito, procuratura suedeză a decis să-l interogheze, la 17 octombrie, în incinta ambasadei Ecuadorului din Londra.

  Tematic

  Julian Assange: Clinton își construiește campania pe o isterie antirusească
  Assange declară că 80% din Agenția Naţională de Securitate a SUA este privată
  Tagurile:
  Ecuador, Internet, Julian Assange, Londra, WikiLeaks, Wikileaks, Julian Assange, Ecuador, Londra
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei