13:32 23 Ianuarie 2018
Chişinău-7°C
În direct
  Cuibul de rândunică din Crimeea

  Siria recunoaște Crimeea drept parte a Rusiei

  © Sputnik/ Konstantin Chalabov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (127)
  7952

  Siria consideră Crimeea drept parte integrantă a Federației Ruse, a declarat spicherul parlamentului sirian pentru Sputnik.

  CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Spicherul Consiliului Popular al Siriei (autoritatea legislativă a țării), Hadiya Khalaf Abbas, a declarat pentru Sputnik că în opinia dânsei Crimeea est parte integrantă a Rusiei.

  Potrivit spicherului sirian, Crimeea s-a alipit de Rusia în baza unei voințe libere exprimate la referendum.

  „Din cauza evenimentelor care au derulat după destrămarea URSS și până în prezent acest subiect (federal, n. red.) a revenit la rădăcinile sale (Rusia, n.red.), după exprimarea unei voințe libere a poporului la referendumul din Crimeea… Noi acceptăm faptul că Crimeea este parte integrantă a Rusiei", a declarat Abass.

  Peninsula Crimeea a trecut din componența Ucrainei în componența Rusiei după ce peste 96 la sută din electoratul local a susținut acest lucru la referendumul din martie 2014.

  Kievul ca și UE, SUA și aliații lor nu recunosc această schimbare și consideră că peninsula este un teritoriu ocupat. Ei au introdus mai multe sancțiuni individuale și economice împotriva Rusiei, forțând-o pe aceasta să riposteze cu interdicții la diferite importuri din Europa.

  Тема:
  Războiul din Siria (127)

  Tematic

  Lavrov a explicat de ce Occidentul nu recunoaște reunificarea Crimeii
  Tagurile:
  Recunoaștere, Referendum, Rusia, Crimeea, Hadiya Khalaf Abbas, Rusia, Crimeea, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei