06:35 22 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Eurovision

  Vaticanul ar putea pune piedici în desfășurarea Eurovisionului din Ucraina

  © Sputnik/ Владимир Астапкович
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Eurovision 2017 (18)
  2902

  Vaticanul se arată nemulțumit de construcțiile din jurul catedralei patriarhale a bisericii greco-catolice, în apropierea căreia se află arena în care anul viitorul urmează să se desfășoare concursul Eurovision, scrie publicația Vesti.

  CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Autoritățile ucrainene planifică să desfșooare concursul muzical la Centrul Expozițional Internațional, însă biserica este nemulțumită de proximitatea și mărimea blocurilor. Dacă această problemă nu va fi soluționată până în luna decembrie, organizatorii nu vor reuși să facă față tuturor pregătirilor necesare pentru desfășurarea Eurovisionului, afirmă sursa citată.

  Kiev, centrul orașului 2016
  © Sputnik/ Мирослав Ротарь

  Activiștii civici locali au colectat semnături împotriva construcțiilor și cer autorităților de la Kiev să respecte legislația. Scandalul a ajuns și la Vatican, după ce problema a fost expusă acolo de capul bisericii greco-catolice din Ucraina, Sveatoslav Șevciuk, menționează publicația.

  Membrii consiliului local din Kiev consideră că situația din jurul catedralei este una complicată, pentru că a provocat un conflict dintre localnici și constructori. Mai mult decât atât, dacă divergențele nu vor fi depășite în cel mai scurt timp, desfășurarea Eurovisionului ar putea fi pusă sub semnul întrebării, consideră consilierul primarului Kievului, Dmitri Beloțerkovț.

  Potrivit lui Beloțerkovț, litigiile ar putea dura câțiva ani, iar în toată această perioada nu clădirile construite nu vor putea fi date în exploatare și nici demolate. Compromisul trebuie să fie identificat până în decembrie, însă niciuna dintre părți nu este sigură că acest lucru va fi posibil.

  Ucraina a primit dreptul de a găzdui concursul „Eurovision 2017" după victoria în acest an a interpretei Jamala. Complexul natural "Sofia de Kiev", care se află sub protecția UNESCO, ar putea fi locul desfășurării ceremoniei de deschidere a Eurovisionului din anul viitor.

  Тема:
  Eurovision 2017 (18)

  Tematic

  S-a decis unde va avea loc „Eurovision – 2017”
  Surpriză: "Eurovision - 2017" ar putea avea loc în Rusia, nu în Ucraina
  Tagurile:
  Vatican, Scandal, Eurovision, Kiev, Ucraina, Ucraina, Vatican
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei