17:17 18 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Alexandr Zaharcenko

  Liderul insurgenților din Est: „Suntem gata să luăm cu asalt Kievul”

  © Sputnik/ Igor Maslov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11012

  Insurgenții din Donețk sunt gata să ia cu asalt Kievul, în caz de necesitate.

  CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Liderul autoproclamatei Republicii Populare Donețk (RPD), Aleksandr Zaharcenko, a declarat că insurgenții sunt gata să ia cu asalt Kievul. O astfel de afirmație a fost făcută în cadrul emisiunii "O seara cu Vladimir Soloviev", la postul public de televiziune Rossia 1.

  "Unitățile noastre militare sunt gata să ia cu asalt Kievul", a răspuns Zaharcenko la întrebarea adresată de prezentator cu privire la capacitățile separatiștilor.

  Liderul RPD a mai declarat că asasinarea șeful batalionului "Sparta", Arsenii Pavlov, alias Motorola, a fost pusă la cale de Serviciul de Securitate al Ucrainei. "E vorba de un terorism la nivel de stat", a comentat Zaharcenko.

  Acum două zile, liderul RPD a calificat asasinarea lui Motorola drept o încălcare a armistițiului din partea Kievului și o declarație de război.

  În seara de 16 octombrie, un dispozitiv improvizat a explodat în ascensorul din casa în care locuia Pavlov. În urma rănilor primite, liderul insurgenților a decedat.

  Arsenii Pavlov este originar din Komi. A participat la acțiunile militare din Slaveansk, Aeroportul din Donețk și Debalțevo, pentru care a fost decorat cu crucea "Sfântului Gheorghe" a RPD și ordinul "Pentru vitejie militară" de gradul I, precum și titlul de erou al Republicii Populare Donețk.

  Tagurile:
  DNR, Aleksandr Zaharcenko, Război, Ucraina, Aleksandr Zaharcenko, Republica Populară Donețk, DNR, Donețk, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei