20:59 20 Ianuarie 2018
În direct
  Pereții Kremlinului, Moscova

  Moscova promite măsuri dureroase drept răspuns la sancțiunile SUA

  © Sputnik/ Наталья Селиверстова
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12432

  Moscova ar putea să răspundă prin măsuri care vor fi extrem de dureroase pentru SUA la sancțiunile și alte acțiuni antirusești ale Washingtonului.

  CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Potrivit viceministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Reabkov, Rusia dispune de un arsenal efectiv de măsuri simetrice și asimetrice, pe care le-ar putea contrapune Occidentului.

  „Dacă SUA, în pofida bunului simț și experienței destul de dureroase inclusiv pentru sine vor proceda, totuși, la sporirea măsurilor bazate pe sancțiuni, vă dau asigurări că în arsenalul nostru se vor găsi pași ce vor avea urmări destul de dureroase. În primul rând în ceea ce privește poziționarea americană în lume și întreaga politică americană pe direcția rusă și europeană", a spus Reabkov în cadrul dezbaterilor din Duma de Stat a Rusiei pe marginea suspendării acțiunii acordului cu SUA privind utilizarea plutoniului.

  Potrivit oficialului, elementul răspunsului Rusiei la politica americană dușmănoasă a fost de fiecare dată „posibilitatea aplicării unor măsuri asimetrice".

  El a mai subliniat că răspunsurile Rusiei sunt strict proporționale și dozate și că „este vorba anume despre un răspuns".

  Tematic

  Pericol de război: Putin, Merkel, Hollande și Poroșenko se întâlnesc de urgență
  Tagurile:
  Rusia-SUA, Măsuri, Răspuns, Sancțiuni, SUA, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei