00:22 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18942

  Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban a declarat că țara sa trebuie să se opună sovietizării Europei și să-și apere frontierele de valul de imigranți, comunică RIA Novosti cu referire la Reuters.

  CHIȘINĂU, 24 oct — Sputnik. "Oamenii care iubesc libertatea trebuie să salveze Bruxelles-ul de sovietizare, de oamenii care vor să ne dicteze cu cine trebuie să trăim în propriile noastre țări", a declarat premierul la Budapesta în cadrul unor manifestații de comemorare a victimelor revoltei din 1956.

  „Vrem să fi o națiune europeană și nu o națiune în interiorul Europei", a adăugat el.

  Orban a subliniat că țara sa "nu va permite Europei să-și reteze rădăcinile, care au făcut-o măreață și a ajutat să treacă peste opresiunea sovietelor". Potrivit premierului, Ungaria trebuie să-și închidă frontierele și să oprească migrația în masă din direcția sudică.

  Orban a criticat în mai multe rânduri politica migraționistă europeană. La 21 octombrie, politicianul ungar a declarat că discuțiile cu privire la cotele obligatorii de imigranți pentru statele membre ale UE au intrat în impas.

  La 2 octombrie, în Ungaria a avut loc un referendum cu privire la cotele obligatorii de migranți. Referendumul nu a fost validat, din momentul în care doar 40 la sută de cetățeni s-au prezentat la urnele de vot, în timp ce pentru validare este nevoie de cel puțin 50 la sută din alegători. Cu toate acestea, 98 la sută din cei care s-au prezentat la vot s-au pronunțat împotriva cotelor obligatorii impuse de UE.

  Tagurile:
  Imigrație, Viktor Orban, Ungaria, Imigranți, Criza refugiaților, Viktor Orban, Ungaria

  Știrile Zilei