21:45 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Cernobâl

  Ucraina începe stocarea deşeurilor nucleare din 2017 la Cernobâl

  © Sputnik / Стрингер
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5812

  Ucraina va începe faza activă a lucrărilor de construcție la Facilitatea de Stocare Centralizată a Combustibilului Uzat (CSFSF) în Zona Plantelor Alienate din Cernobâl.

  BUCUREŞTI, 25 oct — Sputnik. Luni, 24 octombrie, autoritățile ucrainene au primit un raport privind securitatea CSFSF, iar Energoatoom aşteaptă un feedback cu privire la aceasta în termen de o lună, a menţionat serviciul de presă al companiei nucleare ENERGOATOM, relatează Sputnik International.

  "Inceputul fazei active a lucrărilor de construcție la site-ul CSFSF este programată în martie 2017", a declarat directorul general Olexandr Rybchuk.

  El a adăugat că prima livrare a combustibilului nuclear la CSFSF va avea loc la sfârșitul anului 2018. La 21 octombrie, ministrul ucrainiean al Energiei și Industriei Cărbunelui, Igor Nasalik, a declarat că din 2017 Ucraina nu va plăti Rusiei pentru eliminarea deșeurilor nucleare de vreme îşi construieşte propriul sistem de stocare a deșeurilor nucleare.

  Tagurile:
  Stație Atomoelectrică, Cernobâl, Ucraina, Cernobâl, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1248
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   124
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1163