21:51 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Siria

  Trump: Clinton va începe al treilea război mondial în Siria

  © Sputnik / Дмитрий Виноградов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (285)
  51131

  Candidatul republican la presedinţia Statelor Unite, Donald Trump, a declarat marţi că planul democratei Hillary Clinton pentru Siria "duce la al treilea război mondial" din cauza potențialului de conflict cu forțele militare ruse, înarmate nuclear.

  BUCUREŞTI, 26 oct — Sputnik. Prioritatea politicii externe americane trebuie să fie lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic, şi nu înlăturarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat Donald Trump în interviul de marţi acordat agenţiei Reuters

  Trump a pus la îndoială modul în care Hillary Clinton va negocia cu preşedintele rus Vladimir Putin, după ce aceasta l-a demonizat în ultimele confruntări electorale din America.

  "O să ajungem la Al Treilea Război Mondial dacă o ascultăm pe Hillary când e vorba de Siria. Ar trebui să ne concentrăm asupra ISIS, nu asupra Siriei", a avertizat candidatul republican la prezidențiale.

  Trump a spus Assad este mult mai puternic acum decât era în urmă cu trei ani. Clinton a cerut instituirea unei zone de interdicție aeriană în Siria pentru a-i proteja pe non-combatanți. Unii analiști se tem că protejarea acestor zone ar putea aduce Statele Unite în conflict direct cu avioanele de luptă rusești.

  "Nu te lupți doar cu Siria, te lupți cu Siria, Rusia și Iran, bine? Rusia este o țară nucleară, dar o țară pentru care bombele nucleare funcţionează, spre deosebire de alte țări care doar vorbesc", a avertizat Donald Trump.

  Totodată, Trump a transmis Partidului Republican că dacă există unitate în interiorul partidului, alegerile din noiembrie nu vor fi pierdute.

  Тема:
  Războiul din Siria (285)

  Tematic

  Coaliția condusă de SUA distruge infrastructura și atacă civilii din Siria
  Tagurile:
  Alegeri prezidentiale SUA, Siria, Al treilea rzaboi mondial, Hillary Clinton, Donald Trump, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1259
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164