06:57 21 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Four Royal Air Force Typhoon FGR4 aircraft

  Marea Britanie trimite avioane militare în România

  © Flickr / UK Ministry of Defence
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  105824

  Avioanele militare britanice Typhoon vor patrula spațiul aerian din România. Un astfel de anunț a fost făcut de ministrul Apărării al Marii Britanii.

  CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Marea Britanie intenționează să expedieze în România în anul 2017 avioanele de vânătoare Eurofighter Typhoon, pentru patrularea regiunea Mării Negre, a declarat ministrul britanic al Apărării Michael Fallon, potrivit agenției RIA Novosti.

  "În premieră, anul viitor vom expedia avioanele Typhoon în România, pentru asigurarea patrulării spațiului aerian al regiunii Mării Negre", a spus Fallon.

  Acesta a  mai menționat că Marea Britanie acționează în cadrul eforturilor alianței de "consolidare a încrederii" a aliaților aflați în partea sud-est al NATO. Decizia cu privire la consolidarea prezenței în această regiune a fost luată la summit-ul alianței de la Varșovia din iulia 2016. Liderii au decis să consolideze prezența internațională în România printr-o brigadă româno-bulgară și prin exerciții militare regulate.

  Anterior, reprezentantul permanent al SUA la NATO, Douglas Lute a anunțat că în cadrul brigăzii multinaționale dislocate în România se vor afla permanent militari bulgari, iar exerciții militare cu participarea statelor-membre, inclusiv SUA, vor fi desfășurate în România și Bulgaria. În același timp, reprezentantul American a anunțat că planurile de consolidare a prezenței în spațiul aerian și cel maritime nu sunt elaborate, deocamdată.

  Tematic

  Pilot NATO, îngrijorat că avioanele rusești au început să zboare “altfel”
  NATO vrea să-și sporească prezența în Marea Neagră. Reacția Rusiei
  Tagurile:
  Eurofighter Typhoon, Avioane militare, NATO, Marea Britanie, România, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei