17:23 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14821

  Centrul Italiei a fost zguduit miercuri seara de mai multe cutremure, dintre care două foarte puternice, provocând pagube semnificative și stârnind multă panică în rândul localnicilor, care au rămas marcați de cutremurul devastator de acum două luni, produs în aceeași regiune.

  BUCUREȘTI, 27 oct — Sputnik. Miercuri seara au avut loc mai multe cutremure în centrul Italiei, dintre care unul de 5,4 grade, urmat de unul de 5,9 grade și apoi de un al treilea de 4,6 grade, provocând mari pagube și multă panică în rândul populației.

  Potrivit șefului Departamentului pentru Protecție Civilă, Fabrizio Curcio, zeci de oameni au fost răniți, iar unii sunt în stare gravă, relatează Reuters. Din datele de până acum, o singură persoană a murit, fiind vorba de un bătrân de 73 de ani din orașul Tolentino. Bătrânul a făcut infarct în urma unui atac de panică.

  Cutremurul a fost resimțit până la Roma. Multe case din localitatea Ussita au fost dărâmate de cutremur, iar biserica din localitate a fost grav afectată. Primarul localității a declarat pentru Rai News 24, că acesta a fost cel mai puternic cutremur din viața sa.

  „S-au dărâmat multe case. Localitatea noastră este terminată", a declarat primarul Marco Rinaldi din Ussita, potrivit rotalianul.com

  O filmare video postată pe canalul Youtube surprinde momentul când tavanul unui apartament se prăbușește.

   

   

  Tematic

  Mărturia unei românce după cutremurul din Italia. Am spus: ,,Fie ce-o fi!"
  Tagurile:
  Consecințe, Cutremur, video, Italia

  Știrile Zilei