19:15 20 Ianuarie 2018
În direct
  Cutremur Italia

  Italia a fost lovita de un nou cutremur puternic

  © Photo: Twitter/ Gds.it
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  158101

  Italia centrală a fost zguduită în această dimineață de un nou cutremur puternic.

  Un nou cutremur violet a avut loc în Italia în această dimineață, la 7:41 ora locală. Conform primelor estimări, magnitudinea acestuia a fost de 7,1 grade.

  Potrivit ultimelor date actualizate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia, magnitudinea cutremurului puternic înregistrat la ora 7:41 (ora locală) în Italia centrală a fost de 6,5 grade pe Richter, iar epicentrul acestuia s-a aflat între Perugia și Macerata. Acesta a fost urmat de alte două cutremure cu magnitudini mai mici, de 4,6 și 4,1 grade. Acestea au fost resimțite în toată Italia, inclusiv î Roma, dar și alte orașe mari din Italia centrală.

  ​​Epicentrul ar fi fost între Umbria și Marche la o adâncime de 10 km.

  Cutremurul a fost atât de puternic, încât i-a trezit și pe acei locuitori ai Romei care încă mai dormeau, transmite RIA Novosti

  În rezultatul cutremurului în orașul Norcia au fost distruse două biserici vechi, Basilica sf. Benedict și Biserica sf. Maria. Distrugeri puternice au fost anunțate și de autoritățile localității Acquasanta Terme, însă acestea speră că nimeni dintre locuitori nu a avut de suferit.

  Alte trei cutremure au avut loc în seara zilei de miercuri, cu magnitudinile de 5,4, 5,9 și 4,6 grade. Epicentrul acestora a fost înregistrat în regiunea Marche, la o adâncime de 9 km.

  Tematic

  Cutremur puternic de 6,4 grade lângă Roma, Italia
  Cutremurul din Italia a distrus o biserică din sec. XV
  Cutremurele nu se mai opresc în Italia: un nou seism a avut loc astăzi
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei