11:23 20 Ianuarie 2018
În direct
  Hillary Clinton

  Fundația Clinton a recunoscut că a fost sponsorizată de Qatar

  AFP/ JONATHAN ALCORN
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3111

  Fundația de binefacere a fostului președinte SUA Bill Clinton și a candidatului din partea Partidului Democrat, Hillary Clinton – Clinton Foundation a recunoscut că a primit o donație de un milion de dolari din partea autorităților din Qatar, fără a informa Departamentul de Stat al SUA, transmite RIA Novosti, cu referire la postul TV Fox News.

  CHIȘINĂU, 6 noi — Sputnik. La mijlocul lunii octombrie, presa american au dezvăluit informațiile din conversațiile dintre colaboratorii fundației, publicate de portalul WikiLeaks, din care rezultă că în 2012, reprezentanții Qatarului doreau să se întâlnească la New York cu fostul președinte al SUA, Bill Clinton, pentru a-i înmâna un cec de un milion de dolari, promis de Qatar la ziua de naștere a acestuia în anul 2011.

  "Fundația soților Clinton a anunțat că a primit un milion de dolari în calitate de donație din partea guvernului din Qatar fără a informa Departamentul de Stat. În acest fel, se presupune că în acest fel Hillary Clinton a încălcat normele etice la care a subsemnat când a devenit secretar de stat al SUA în anul 2009", afirmă sursa citată.

  Fox News mai precizează că Clinton a promis că fundația va informa reprezentanții Departamentului de Stat atunci când niște autorități străine vor dori să facă donații sau să majoreze suma donațiilor.

  În prezent, FBI efectuează o investigație cu privire la activitatea fundației soților Clinton. Anchetatorii urmează să stabilească dacă fundația de caritate a fost folosit pentru a acorda servicii în schimbul banilor și în ce măsură Hillary Clinton a fost implicată în această activitate atunci când exercita funcția de secretar de stat al SUA.

   

   

  Tematic

  Assange: Rusia nu este implicată în spargerea corespondenței lui Hillary Clinton
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei