12:18 06 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Mogherini

  UE este alarmată de ultimele evenimente din Turcia

  © Sputnik / Артем Житенев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2913

  Uniunea Europeană este îngrijorată de evoluția evenimentelor din Turcia, inclusiv de discuțiile despre reintroducerea pedepsei cu moartea și arestul deputaților turci și îndeamnă la apărarea democrației, se spune într-o declarație oficială a comisarului european pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini.

  CHIȘINĂU, 8 nov — Sputnik. În opinia șefului diplomației europene "discuțiile despre posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea, continuarea limitării libertății de exprimare, inclusiv în rețelele de socializare, lichidarea instituțiilor media și emiterea unor mandate de arest pentru jurnaliști, inclusiv a redactorului șef al ziarului "Cumhuriyet", arestul copreședinților celui mai important partid de opoziție, precum și reținere unor parlamentari, trezesc îngrijorări și pot slăbi supremația dreptului, respectării drepturilor omului și a libertăților fundamentale, precum și compromiterea democrației parlamentare în Turcia".

  La rândul său, prim-ministrul turc, Binali Yıldırım, a îndemnat țările europene să lupte împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și organizației lui Fethullas Gulen (FETO), nu cu justiția turcă.

  "Reamintesc că organizații precum PKK și FETO au un venit de două miliarde de dolari. Transmit salutări prietenilor noștri europeni care stau în spatele PKK. Încetați să mai luptați împotriva justiției turce și întreprindeți ceva împotriva traficanților de droguri de la PKK, care vă otrăvesc tinerii", a declarat Yıldırım în cadrul unei reuniuni a fracțiunii partidului de guvernare.

  Tagurile:
  Federica Mogherini, Uniunea Europeană, Turcia, FETO, PKK, Federica Mogherini, Uniunea Europeană, Turcia


  Știrile Zilei