04:55 04 August 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.67
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  12531

  Șapte sisteme rusești de apărare anti-rachetă S-300 au fost trimise în Siria, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

  BUCUREŞTI, 15 nov — Sputnik. Sistemul antirachetă S-400 a fost implementat în Siria cu mult timp în urmă, iar acum au fost mutate încă șapte sisteme S-300 pentru acoperirea părţii dinspre mare, a declaratministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, conform Sputnik International.

  Mai mult decât atât, sunt instalate sisteme de coastă Bastion care acoperă practic întreaga coastă.

  "Aceste sisteme sunt capabile să distrugă atât obiective maritime cât și de sol, la o distanță de 350 de kilometri de ţărm și aproape 450 de kilometri la sol", a declarat Șoigu.

  De asemenea, el a confirmat că grupul naval rus din Siria este apărat de Bastion. Pe parcursul ultimelor patru luni au fost restaurate sistemele S-200 care acoperă teritoriul sirian de la est, printre altele, și pentru a sprijini protecția bazelor ruse din Tartus și Hmeymim.

  Președintele Vladimir Putin a ordonat să se protejeze forțele armate rusești în Siria.

  În luna octombrie, Ministerul Apărării a declarat că un escadron S-300 a fost trimis în Siria pentru asigurarea securităţii bazei navale ruse din Tartus. Potrivit presei, sistemul implementat în Siria este S-300V4, capabil să lovească aeronave tactice și strategice, rachete balistice cu rază medie de acţiune, rachete tactice precum și rachete de croazieră.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  Tagurile:
  S-300, Siria


  Știrile Zilei