00:09 25 Septembrie 2017
Chişinău+ 14°C
În direct
  Jens Stoltenberg

  Secretarul general al NATO: „Dorim un dialog cu Rusia”

  © AP Photo / Mindaugas Kulbis
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12256

  După ce noul președinte al SUA, Donald Trump, a discutat la telefon cu Vladimir Putin despre întărirea relațiilor dintre cele două țări, secretarul general al NATO s-a arătat interesat de un dialog cu Rusia pentru atenuarea tensiunilor. În presa internațională s-a stârnit un val de comentarii despre cum va arăta NATO în era Trump.

  BUCUREȘTI, 18 noi — Sputnik. Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, a invitat Rusia la dialog în speranța detensionării relațiilor dintre cele două țări, transmite Arab News, citat de Activenews

  Șeful NATO a apreciat că Rusia este cel mai mare vecin al SUA și că este necesară existență unei comunicări între cele două tabere.

  „Mesajul NATO a fost că noi ne dorim un dialog cu Rusia. Este cel mai mare vecin al nostru și, în mod special, când tensiunile ating cote înalte și întâlnim diferite probleme de securitate, este bine să avem un dialog", a precizat Stoltenberg.

  Acesta speră ca atașații speciali ai NATO și ambasadorul Rusiei pe lângă Alianța Nord-Atlantică, Alexander Grușko, să se poată întâlni în curând în formatul Consiliului NATO-Rusia.

  Președintele rus Vladimir Putin a cerut, în discuția telefonică cu Donald Trump, „o normalizare a relațiilor dintre cele două părți și o cooperare cât mai largă pe diverse teme".

  Tematic

  NATO mobilizează sute de mii de militari împotriva “agresiunii rusești”
  Rusia răspunde exercițiilor militare NATO din România
  Tagurile:
  Jens Stoltenberg, NATO, Federația Rusă, Jens Stoltenberg, Federația Rusă
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei