10:56 23 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Михаил Саакашвили

  Saakașvili înființează un nou partid și vrea dizolvarea parlamentului

  © RIA Novosti / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7431

  Mihail Saakașvili a anunțat că simpatizanții săi au demarat acțiunile de înființare a structurilor unui nou partid politic, care s-ar defini drept o nouă forță anti-sistem. Noua formațiune va purta numele de „Mișcarea Noilor Forțe”.

  CHIȘINĂU, 19 nov — Sputnik. Fostul guvernator al regiunii Odessa, ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili a anunțată că apropiații săi au început activitatea de creare a structurilor unei noi forțele politice în Ucraina, transmite RIA Novosti.

  "Astăzi, sute de reprezentanți ai unor grupuri de inițiativă din toată Ucraina s-au reunit la sediu nostrum (din Kiev n.r.). Toți cei prezenți și-au împărtășit sentimental că vom crea ceva nou și foarte important, iar vechile clanuri politice nu ne vor putea opri. Am dat start activității în fiecare regiune a Ucrainei. Am decis împreună că vom fi — Ruh Novîh Sil (Mișcarea Noilor Forțe). Anume cuvântul "Ruh" exprimă ceea ce facem și reprezintă un simbol al schimbărilor, un simbol al victoriei", a scris Saakașvili pe contul său de Facebook.

  La 7 noiembrie, Saakașvili și-a anunțat demisia din funcția de guvernator al regiunii Odessa, în legătură cu ceea ce el a numit "refuzul autorităților de a lupta cu corupția". De asemenea, acesta l-a învinuit pe Poroșenko de protejare a clanurilor criminale din regiune. Ulterior, președintele a semnat un decret de demitere a lui Saakașvili. Fostul guvernator a anunțat că va cere alegeri parlamentare anticipate și își va înființa propriu partid politic.

  Fostul viceprocuror general al regiunii Odessa, David Sakvarelidze, care actualmente face parte din echipa lui Saakașvili, a anunțat pe Facebook că serviciile de securitate ale Ucrainei (SBU) au filat sediul noii formațiunii politice în timpul reuniunii simpatizanților fostului guvernator al Odessei. Acesta a publicat pe YouTube o înregistrare video, în care afirmă că sunt surpinși ofițerii SBU.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tagurile:
  Mișcarea Noilor Forțe, SBU, Mihail Saakașvili, Ucraina, Mișcarea Noilor Forțe, Mihail Saakașvili, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei