11:15 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Norber Hofer

  Referendum în Austria pentru ieşirea ţării din UE

  © REUTERS / Leonhard Foeger
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  627103

  Scrutinul de pe 4 decembrie din Austria constituie repetarea celui din luna mai, câştigat de Alexander Van der Bellen la o diferenţă de doar 30.863 de voturi, dar invalidat de Curtea Constituţională în urma contestaţiei depuse de FPOe.

  BUCUREŞTI, 24 nov — Sputnik. Norbert Hofer, reprezentantul Partidul Libertatii (FPOe) care se va confrunta pe 4 decembrie cu independentul susţinut de Verzi, Alexander Van der Bellen, ar putea organiza un referendum cu privire la apartenenţa ţării sale la Uniunea Europeană dacă aceasta va deveni mai centralizată în urma ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar, transmite BBC.

  Hofer a afirmat pentru BBC că deşi Uniunea Europeană este importantă pentru Austria, el doreşte o "UE mai bună". El a insistat că nimeni nu ar trebui să se teamă de el ca preşedinte şi a admis că musulmanii care trăiesc în Austria nu sunt parte a acestei ţări.

  "Islamul nu face parte din valorile noastre', a declarat el.

  Hofer a precizat că doar în cazul în care Turcia va fi admisă în UE sau dacă Marea Britanie iese din UE, atunci va organiza un referendum pentru ieşirea Austriei din UE.

  "Dacă răspunsul la Brexit ar fi acela de a face o Uniunea Europeană centralizată, în care parlamentelor naţionale le sunt reduse prerogativele şi în care uniunea este guvernată ca un stat. În acest caz, ar trebui să avem un referendum în Austria, pentru că ar duce la o modificare constituţionala', a explicat el.

  Pe 4 decembrie austriecii sunt chemaţi la urne pentru repetare scrutinului din luna mai, câştigat de Alexander Van der Bellen la o diferenţă de doar 30.863 de voturi, dar invalidat de Curtea Constituţională în urma contestaţiei depuse de FPOe.

  Tagurile:
  FPO, Partidul Libertatii, Norbert Hofer, Alegerile prezidențiale, Austria, Referendum, Uniunea Europeană, Norbert Hofer, Austria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei