21:02 20 Ianuarie 2018
În direct
  Drapelul SUA incendiat

  Comuniștii americani au incendiat în mod demonstrativ steaguri americane

  © Flickr/ Fort George G. Meade Public Affairs Office
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2611

  Un grup de radicali comuniști a incendiat în mod demonstrativ steaguri americane, după ce Donald Trump a promis că va lua măsuri dure împotriva celor care vor profana simbolurile naționale.

  CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Un grup de protestatari au incendiat în mod demonstrativ steagul american în Manhattan, ca reacție la promisiunea lui Donald Trump de a lua măsuri dure împotriva celor care vor profana simbolurile de stat, transmite RIA Novosti.

  Acțiunea a fost pusă la cale de către membrii organizației de extrema stângă "Partidul Revoluționar Comunist". Potrivit presei americane, aceștia au adus cu ei simbolurile naționale americane și le-au incendiat demonstrativ, drept răspuns la declarațiile lui Trump.

  Președintele ales al SUA a publicat pe contul său de Twitter o declarație prin care afirmă că nu va permite nimănui să ardă steagul american, iar cei care vor recurge la astfel de gesturi vor fi lipsiți de cetățenie sau plasați în arest la domiciliu. Drept răspuns la această afirmație, activiștii de extrema stângă au organizat o acțiune de protest în apropiere hotelului Trump International Hotel.

  Potrivit tradiției juridice din SUA, incendierea steagului nu reprezintă o crimă, ci o formă de protest, un drept protejat de constituția SUA. Cu toate acestea, în contextul creșterii numărului de cazuri de profanare a simbolurilor naționale, mai multe persoane politice, inclusiv Hillary Clinton, s-au pronunțat pentru tragerea la răspundere a persoanelor care incendiază steagul american.

  Tematic

  Trump Tower s-a transformat în "turnul de gunoi" pe hărţile Google
  Tagurile:
  Extrema stângă, profanarea simbolurilor naționale, Steagul american, Comuniști, Drapel, Donald Trump, SUA, Donald Trump, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei