13:15 13 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Turkish Stream pipeline

  Parlamentul a ratificat acordul cu privire la „Turkish Stream”

  © Photo : turkstream.info
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7131

  Legislativul de la Ankara a ratificat acordul cu privire la gazoductul „Turkish Stream”. Lucrările urmează să demareze la începutul anului 2017.

  CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Parlamentul Turciei a adoptat proiectul de lege cu privire la ratificarea acordului cu Rusia privind construcția conductei de gaz "Turkish Stream", transmite RIA Novosti.

  Pentru ratificarea documentului au votat 210 deputați, șapte s-au pronunțat împotrivă, iar șase s-au abținut.

  Legea urmează să fie promulgată de președintele Recep Tayyip Erdogan și va intra în vigoare odată cu publicarea ei oficială (Resmi gazete).

  Anterior, ministrul Energeticii și Resurselor Naturale al Turciei, Berat Albayrak, a declarată că lucrările de construcție a conductei de gaze „Turkish Stream” vor demara la începutul anului 2017. La Ankara acest proiect este considerat foarte important pentru politica energetică a țării.

  Moscova și Ankara au semnat la 10 octombrie un acord interguvernamental care presupune construcția a două branșe ale conductei magistrale de gaze prin Marea Neagră.

  Prima branșă este prevăzută pentru livrarea gazului natural pe piața turcă, iar a doua pentru livrarea gazului în Europa. Proiectul urmează să fie finalizat în decembrie 2019.

  Tematic

  Rusia și Bulgaria vor să revină la proiectul South Stream
  Tagurile:
  Ratificare, Parlament, Gaze naturale, Gazoduct, Acord, Marea Neagră, Guvern, Turkish Stream, Federația Rusă, Turcia, Federația Rusă, Turcia


  Știrile Zilei