17:45 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19122

  Maşinile diesel vor fi interzise în patru mari oraşe ale lumii. Din cauza poluării, în jur de trei milioane de decese au loc în fiecare an.

  BUCUREŞTI, 2 dec — Sputnik. Edilii din patru mari orașe ale lumii au declarat că vor interzice folosirea mașinilor diesel de mare putere și a camioanelor pentru îmbunătățirea calităţii aerului, relatează BBC.

  Paris, Mexico City, Madrid și Atena sunt oraşele în care nu vor mai circula automobile diesel. Măsura va fi luată până în anul 2025. În aceste oraşe va fi stimulat mersul pe jos şi mersul cu bicicleta.

  Angajamentele au fost luate în Mexic la reuniunea bianuală a liderilor marilor orașe.

  Mașinilor diesel poluează mai mult decât alte autoturisme. Motoarele diesel produc pulberi în suspensie și oxizi de azot. Pulberii în suspensie pătrund în plămâni și cresc riscul de boli cardiovasculare, care pot duce la moarte. Oxizii de azot afectează ozonul de la nivelul solului și duce la creșterea dificultăților de respirare.

  Organizația Mondială a Sănătății spune că în jur de trei milioane de decese sunt cauzate în fiecare an de expunerea la poluarea din aer.

  Tagurile:
  Orașe, Interzise, Diesel, Automobile, Mașini, Sănătate, Organizația Mondială a Sănătăți, Mexico, Paris, Madrid, Atena


  Știrile Zilei