16:25 17 Martie 2018
Chişinău+ 13°C
În direct
  Operațiunea de eliberare a Mosul

  Opoziția din Siria vrea să fuzioneze cu Al Qaeda

  © REUTERS/ Azad Lashkari
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (166)
  2611

  Opoziția din Siria examinează posibilitatea unei colaborări mai strânse cu grupările radicale, inclusiv cu Al Qaeda, scrie lenta.ru, cu referire la The Washington Post.

  CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Insurgenții examinează și posibilitatea trecerii la tactica de război de guerillă, inclusiv crearea unor puncte de lunetiști și atacurile de proporții mici asupra pozițiilor și obiectelor militare siriene și rusești. Opoziția mizează, de asemenea, și pe obținerea armamentului din țările sunnite din Golful Persic.

  Potrivit Washington Post, motivele posibilei schimbări a structurii opoziției sunt înfrângerile suferite de insurgenți în rezultatul acțiunilor forțelor armate siriene și rusești, precum și victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA.

  „Suntem indispuși. SUA refuză să ne livreze armament de care avem nevoie, considerând că ne mai pot dicta condițiile sale. Ne promit susținere, iar apoi ne lasă să naufragiem", a declarat unul din comandanții opoziției în discuție cu publicația americană.

  Potrivit estimărilor SUA, opoziția siriană enumeră în jur de 50 de mii de luptători, care sunt concentrați în nord-vestul provinciei Idlib, în Aleppo și în zonele din Vestul și Sudul Siriei.

  Funcționarul american presupune că aceștia nu intenționează să-și predea pozițiile, pentru că în ultimii ani, "aversiunea față de Assad nu s-a diminuat".

  Тема:
  Războiul din Siria (166)
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei