07:28 22 August 2018
În direct
 • EUR19.30
 • USD16.75
 • RUB0.25
 • RON4.16
 • UAH0.60
  Norbert Hofer

  Austria: Norber Hofer vrea o alianță cu Rusia și atacă politica lui Merkel

  © REUTERS / Heinz-Peter Bader
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4021

  Candidatul de extremă dreapta în alegerile prezidențiale din Austria, Norbert Hofer, își dorește relații mai strânse cu Vladimir Putin, după ce a acuzat cancelarul german Angela Merkel că a adus pagube Europei, acuzând-o de promovarea unei politici migraționiste falimentare.

  CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Hofer este candidatul formațiunii populiste și anti-imigrație, Partidul Libertății din Austria și şi-a făcut publică pozițiia în timpul dezbaterilor cu fostul președinte al Partidului Verzilor, Alexander Van der Bellen, scrie publicația britanică Sunday Express.

  Candidatul de dreapta a declarat că pledează pentru o relație mai apropiată cu țările din Europa de Est și o cultivare a bunelor relații cu Moscova.

  "Ea (Merkel n.r.) a provocat daune considerabile Europei atunci când a deschis frontierele pentru refugiați, iar ca rezultat sute de mii de refugiați, inclusiv teroriști, au pătruns în Austria", a declarat acesta.

  Cu toate acestea, el respinge idea părăsirii Uniunii Europene, afirmând că se va concentra pe o dezvoltare pozitivă a blocului.

  Astăzi, 4 decembrie, în Austria au loc alegeri repetate, după ce Curtea Constituțională a anulat rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

  Tagurile:
  Alexander Van der Bellen, Alegerile prezidențiale, Alexander Van der Bellen, Norbert Hofer, Austria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei