04:04 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14355

  Autorităţile americane au hotărât reînarmarea poliţiei, armele letale care sunt în prezent în dotare să fie înlocuite cu cele neletale, adică pistoalele din dotare vor fi schimbate cu cele traumatice.

  Chişinău, 7 dec. — Sputnik. După cum cunoaştem, în SUA orice poliţist este în drept să aplice arma împotriva oricărei persoane care este suspectă, pentru a diminua riscul ca o persoană nevinovată să poată deveni victimă, s-a recurs la schimbarea armelor din dotare. Primul lot de armament îl vor primi poliţiştii din Arizona. Deja au loc negocieri pentru a fi achiziţionate pistoale de model „OSA" (trad.Viespea) pentru toate statele.

  În urma unei analize minuţioase, autorităţile au ajuns la concluzia că cea mai potrivită ofertă este armamentul rusesc. După cum consideră specialiştii americani, Pistolul rusesc „OSA" întruneşte toate condiţiile, fiind cel mai desăvârşit şi sigur. Particularitatea de bază pe care o are acest pistol este dispozitivul electronic care verifică dacă cartuşul este gata de tragere, pentru a evita rateul. Dacă rateul s-a produs, atunci are loc tragerea automată cu următorul cartuş. Mecanismul blocare-deblocare la acest tip de armă lipseşte, deci nu este posibilă blocarea lui.

  Poliţiştii speră că odată cu apariţia acetui tip de pistol se vor diminua numărul de omoruri din imprudenţă care a crescut în ultimul timp. Amintim aici că în ultimul timp credibilitatea poliţiei americane în faţa cetăţenilor săi a scăzut în urma scandalurilor care au fost în Ferguson şi Dallas.

  Tematic

  Tragedie la Dallas: cinci polițiști împușcați și o sinucidere (VIDEO)
  Tagurile:
  Pistol Osa, dotare, Polițiști, Arme, SUA

  Știrile Zilei