21:03 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Министр иностранных дел России Сергей Лавров

  Există suspiciunea că Muntenegru o să ajungă membru NATO prin "constrângere"

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8015

  Rusia este revoltată de faptul că forţe din exterior doresc să determine Muntenergu pentru ca să devină membru NATO fără a consulta opinia cetăţenilor.

  Chişinău, 9 dec. — Sputnik. Ministrul de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, consideră că Muntenegru este „constrâns" din exterior să adere la NATO până la încheierea mandatului actualului preşedinte al SUA, Barack Obama.

  "NATO acţionează într-un mod disperat forțând "înregimentarea" în rândurile sale a Republicii Muntenegru. Noi urmărim cu atenție toată agitația în jurul acestui proces. Nimeni nu a întrebat părerea poporului, în timp ce eu cred că în acest gen de subiecte e nevoie de consultarea cetățenilor. Am impresia că acum se pregăteşte "înrolarea" Muntenegrului în structurile euroatlantice pâna la plecarea lui Barack Obama de la Casa Albă.", a declarat Lavrov după reuniunea Consiliului miniştrilor de Externe al OSCE care s-a desfăşurat Hamburg.

  Reamintim, că în luna mai 2016 ţările membru NATO au semnat un protocol de aderare a Republicii Muntenegru la Alianță, oferindu-i-se statutul de membru observator. După ratificarea acestui protocol, Muntenegru va deveni membru cu drepturi depline.

  Tematic

  NATO este gata să îşi consolideze poziţiile în Europa de Est
  Tagurile:
  Muntenegru, Rusia, NATO, OSCE, NATO, Serghei Lavrov, Muntenegru, Hamburg
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei