05:40 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Tillerson

  Vladimir Putin l-a decorat pe noul secretar de stat al SUA, Rex Tillerson

  © Sputnik / Владимир Астапкович
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14073

  Donald Trump a anunțat marţi că noul secretar de stat al SUA este Rex Tillerson, directorul general al Exxon-Mobil. Presa americană îl caracterizează pe Tillerson drept un prieten al lui Vladimir Putin şi o persoană foarte conservatoare.

  BUCUREŞTI, 13 dec — Sputnik.  Președintele Vladimir Putin l-a decorat în 2013 pe Rex Tillerson cu Ordinul Prieteniei, scrie think-tankul Katehon.

  Marţi, Donald Trump l-a numit pe Rex Tillerson secretar de stat al SUA. Rex Tillerson, directorul general al Exxon-Mobil şi noul secretar de stat al Statelor Unite, este cunoscut pentru abilitățile sale în afacerile internaţionale şi are relaţii foarte bune cu un număr considerabil de şefi de stat din întreaga lume, în special cu Vladimir Putin.

  În 2011, Exxon-Mobil a semnat un acord de explorare și extracţie petrolieră în regiunea arctică cu Rosneft, companie a statului rus. Vladimir Putin a estimate atunci că valoarea investiţiei poate să ajungă la 500 de miliarde de dolari.

  "Am o relație foarte strânsă cu Putin", a declarat noul secretar de stat al SUA, după ce îl cunoaşte pe liderul rus de mai bine de 15 ani.

  Wall Street Journal a scris că Rex Tillerson a interacţionat cu Vladimir Putin mai mult decât orice alt american.

  Rex Tillerson s-a opus de la început sancţiunilor economice împotriva Rusiei şi a declarat că sunt ineficiente. De asemenea, este singurul om de afaceri din industria combustibililor fosili care susţine taxa pe carbon.

  Tagurile:
  Rex Tillerson, Secretar de Stat, Vladimir Putin, SUA, Rex Tillerson, SUA, Federația Rusă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei