12:35 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  NATO

  România va găzdui noi trupe americane

  © AFP 2019 / PETRAS MALUKAS
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15814

  În această perioadă se fac pregătiri pentru cea mai mare deplasare de trupe americane din ultimii 20 de ani. Forţele americane vor urma să ajungă în Europa de Est, deci şi în România, pentru a se antrena cu aliaţii europeni.

  BUCUREŞTI, 15 dec — Sputnik. În această perioadă se pregăteşte cea mai mare deplasare de trupe americane din ultimii 20 de ani, astfel, tancuri, maşini de luptă blindate şi 4.000 de soldaţi vor ajunge în Europa de Est, deci şi în România, potrivit digi24

  Forţele armate americane vor ajunge la sfârşitul lunii ianuarie, unde se vor antrena cu aliaţii europeni şi vor testa viteza de mobilizare.

  Birgada care va pleca în Europa este compusă din peste 2.000 de echipamente militare. Doar cele 80 de tancuri Abrams cântăresc 50 de tone fiecare.

  „Grupul meu este format din tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley. O să avem şi elemente de artilerie care vin în completare. În acelaşi timp, o să avem cu noi ingineri, constructori de poduri. Vor staţiona la Mihail Kogălniceanu şi se vor roti în zonă, probabil la Novo Selo, Bulgaria", a declarat locotent colonelul Jason Sabat, comandantul batalionului trimis în România şi Bulgaria.

  Acesta se va muta pentru nouă luni în România. Alţi colegi de-ai lui vor ajunge în Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Ţările Baltice.

  Americanii vor aduce cu ei şi 200 de bucătari şi sute de containere cu obiecte personale.

  Tematic

  Scenariu de groază: Bază NATO la Chișinău și război civil în Moldova
  Oficial: Rusia va răspunde „corespunzător” la prezenţa NATO în Marea Neagră"
  NATO este gata să îşi consolideze poziţiile în Europa de Est
  Tagurile:
  Soldați americani, SUA, Trupe militare, Europa de Est, România


  Știrile Zilei