01:03 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Donald Trump

  Un miliardar va fi consilierul lui Trump

  © Sputnik /
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5223

  La echipa pe care o formează Donald Trump la Casa Albă a aderat un miliardar, au anunțat reprezentanții președintelui ales al SUA.

  BUCUREȘTI, 22 dec — Sputnik. Miliardarul Carl Icahn a aderat la echipa lui Donald Trump, în calitate de consilier.

  El va fi consilier special pe probleme legate de reformele regulatorii, se spune într-un comunicat al echipei lui Trump.

  Totodată, reprezentanți ai echipei lui Trump au precizat că Icahn va coopera cu administrația prezidențială a SUA fără a fi angajat oficial și nu va figura printre demnitarii federali, iar sfera de obligațiuni ce-i revin nu este delimitată.

  „Carl a fost alături de mine de la început, el este unul dintre cei mai buni oameni de afaceri din lume", spus Trump, subliniind și faptul că Icahn este „nu doar un bun negociator, ci și un om care poate face prognoze, în special în finanțe și economie".

  Echipa lui Trump speră că Icahn va contribui la înlăturarea acelor norme regulatorii, care îi împiedică pe oamenii de afaceri americană să ofere noi locuri de muncă.

  Carl Icahn este considerat unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii. În 2014 revista Forbes a estimat averea acestuia la cifra de 24,5 miliarde de dolari și a ocupat al 25-lea loc în rating.

  Tematic

  Donald Trump a fost confirmat de electori
  Tagurile:
  Locuri de muncă, Reforme, miliardar, Consilier, Trump, Carl Ichan, Donald Trump, SUA


  Știrile Zilei