18:32 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  MiG-29

  Rusia înarmează un vecin al României

  © Sputnik / Anton Denisov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  33042

  Belgradul speră să-și consolideze rolul în regiune, după ce va primi o donație de avioane și tehnică militară din partea Rusiei.

  CHIȘINĂU, 22 dec — Sputnik. Federația Rusă va oferi Serbiei în calitate de ajutor tehnico-militar șase avioane de vânătoare MiG-29 și zece unități de tehnică blindată, a anunțat prim-ministrul Aleksandar Vučić, după o întrevedere cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, potrivit RIA Novosti.

  În cazul în care am fi achiziționat aceste avioane la preț de piață, am fi avut nevoie de peste 600 de milioane de euro, a declarat premierul sârb.

  Vučić a anunțat că un acord în acest sens urmează să fie semnat la 23 decembrie.

  Acum părțile discută despre două variante de transmitere a tehnicii militare. În primul caz mașinile vor fi aduse în Serbia, unde vor fi modernizate. În cel de-al doilea caz, avioanele vor fi renovate în Rusia, apoi transmise părții sârbe.

  "De asemenea, am primit în dar 30 de tancuri T-72C și 30 BRDM —2 cu armă de 15,5 mm", a declarat Vučić.

  Serbia s-a adresat Rusiei cu solicitarea de livrare a unor avioane de vânătoare și altor unități de tehnică militară. În acest fel, conducerea țării speră că își consolida prezența în regiune.

  Tematic

  Noul guvern sârb: pentru Serbia, colaborare și cu Rusia, și cu UE
  Serbia nu se aliniază la UE împotriva Rusiei
  Tagurile:
  MiG-29, Avioane, Tehnică militară, Avioane militare, Serbia, Aleksandar Vučić, Federația Rusă, Aleksandar Vučić, Serbia, Federația Rusă


  Știrile Zilei