22:33 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Fondatorul WikiLeaks Julien Assange

  Fondatorul WikiLeaks consideră că Obama încearcă să-l discrediteze pe Trump

  © REUTERS / Toby Melville
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2901

  Julian Assange a declarat într-un interviu pentru Fox News că recentele acțiuni întreprinse de Obama reprezintă o încercare să-l delegitimeze pe noul președinte ales, Donald Trump.

  CHIȘINĂU, 3 ian — Sputnik. Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, consideră că acuzațiile de implicare în procesul electoral din SUA aduse Rusiei reprezintă o încercare de a-l delegitima pe viitorul președinte Donald Trump, scrie RIA Novosti.

  "Ei încearcă să delegitimeze administrația lui Trump care își va începe în curând activitatea la Casa Albă", a declarat Assange.

  Fondatorul Wikileaks a negat orice colaborare cu Federația Rusă sau cu o altă țară.

  Întrebat dacă dezvăluirile făcute în WikiLeaks au influențat alegerile din SUA, Assange a dat un răspuns evaziv, dar a spus că el crede la sigur că procesul electoral a fost influențat cel mai mult de declarațiile făcute atunci de Hilary Clinton și șeful staff-ului ei electoral, John Podesta.

  Anterior, câteva servicii de informații din cadrul comunității de informații americane au declarat că resursele informaționale a unor instituții politice americane au suportat mai multe "atacuri" cibernetice din partea hackeri-lor ruși pentru a favoriza accederea lui Donald Trump la Casa Albă. Trebuie să menționăm că în acea perioadă șeful FBI, James Comey, nu a fost de acord cu asemenea declarații.

  În data de 16 decembrie, președintele american, Barack Obama, a declarat că investigația respectivă continuă și că va face dezvăluiri până la finele mandatului care expiră la 20 ianuarie.

  Staff-ul noului președinte ales, Donald Trump, consideră că încercarea de a specula scandalul cu "acțiunile" hackerilor implicați în campania electorală este o tentativă de a delegitima rezultatul alegerilor.

  Tagurile:
  Assange, Barack Obama, WikiLeaks, Donald Trump, Rusia, Rusia


  Știrile Zilei