03:14 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Aleksandr Lukașenko

  Românii vor putea călători fără vize în Belarus

  © AP Photo / Darko Vojinovic
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17381

  Românii, de rând cu cetățeni ai altor 79 de state, vor putea vizita Belarusul timp de cinci zile fără vize de călătorie.

  CHIȘINĂU, 9 ian — Sputnik. Alexandr Lukașenko a semnat un decret prin care anulează vizele pentru călătorii din 80 de state ce în Belarus prin aeroportului din Minsk, pe o perioadă de cinci zile, transmite Sputnik Belarus.

  Decretul prezidențial este aplicabil pentru 39 de țări europene, inclusiv cele din Uniunea Europeană, de asemenea, Brazilia, Indonezia, SUA, Japonia și alte țări.

  ”În primul rând va fi avantajos în plan migrațional pentru țările care sunt parteneri strategici ai Belarusului și țările în care cetățenii belaruși pot merge fără vize. În noile reguli se încadrează și rezidenții din Letonia și Estonia", scrie Sputnik Belarus, citând organul de presă al președinției.

  Acest decret, care facilitează intrarea cetățenilor străini în Belarus, cuprinde următoarele categorii de călători precum oamenii de afaceri, turiști, persoane ce întreprind vizite individuale, dar nu se referă la persoanele care întreprind vizite oficiale.

  Decretul va intra în vigoare peste o lună de la data când va fi publicat.

  Tematic

  Lukașenko i-a felicitat pe români cu ocazia Zilei Naționale a României
  Tagurile:
  turiști, oameni de afaceri, călătorie fără vize, Alexandr Lukașenko, Indonezia, Minsk, Japonia, Uniunea Europeană, Brazilia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei