17:02 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Manifestație dedicată sensibilizării opiniei publice în privința pericolului nuclear

  Scandal în sfera armelor nucleare în Marea Britanie

  © Sputnik / Александр Мазуркевич
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4461

  Salariaţii britanici din industria armamentului atomic vor organiza două greve de câte 48 de ore, începând de miercuri, săptămâna viitoare, din cauza promisiunilor neîndeplinite ale şefilor.

  BUCUREŞTI, 12 ian — Sputnik. Șase sute de angajați ai Atomic Weapons Establishment (AWE) din Berkshire vor protesta timp de 48 de ore începând cu 18 ianuarie, și apoi pentru încă o perioadă de 48 de ore începând cu 30 ianuarie, informează Russia Today.

  Scut antirachetă
  © Сollage by RIA Novosti.

  AWE este deținută de două firme americane, Lockheed Martin şi Jacob Engineering, şi de firma de securitate privată Serco din Marea Britanie.

  Personalul industriei atomice se simte "trădat" din cauza faptului că pensiile, care au fost asigurate când au fost transferate către sectorul privat, vor fi tăiate acum.

  Sefii de la AWE s-au angajat acum să închidă schema inițială și să o înlocuiască cu o nouă versiune bazată pe contribuții, din 31 ianuarie. Noua schemă, spun sindicaliştii sectorului atomic, ar fi supusă fluctuaţiilor bursei de valori.

  Muncitorii spun că în anii 1990, guvernul conservator de atunci a promis în Camera Comunelor că pensiile vor fi asigurate odată ce vor fi transferate către sectorul privat.

  "Este destul de clar că acest angajament a fost spulberat și membrii noștri se simt profund trădați. Semnul distinctiv al acestei dispute este o litanie de promisiuni rupte. Cel mai pur și simplu curs de acțiune ar fi ca schema de pensii să fie preluată de Ministerul Apărării", a spus Bob Middleton, unul din liderii muncitorilor.

  El a declarat că muncitorii iau greva în serios, iar această acţiune nu este o mişcare politică.

  Tematic

  Marea Britanie: Aplicarea articolului 50 pune în pericol statutul imigranților
  Tagurile:
  sindicate, Pensii, Grevă, Jacob Engineering, Lockheed Martin, Atomic Weapons Establishment (AWE), Russia Today, Ministerul apărării, Bob Middleton, Marea Britanie


  Știrile Zilei