10:00 28 Martie 2020
În direct
 • EUR19.78
 • USD18.04
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (668)
  151915

  Autorităţile britanice doresc introducerea unei limite anuale a numărului de migranţi veniţi din ţările Uniunii Europene, dar şi introducerea unei taxe pentru firmele care angajează migranţi din Uniunea Europeană.

  BUCUREŞTI, 12 ian — Sputnik. În Marea Britanie companiile vor urma să plătească o taxă în plus pentru fiecare muncitor european calificat venit din Uniunea Europeană, deci şi din România, a declarat ministrul britanic responsabil de imigraţie, Robert Goodwill, relatează Capital

  Aceste măsuri vor fi implementate după ieşirea Marii Britanii din UE. Noul regim de vize de după Brexit va include aceste măsuri. Ministrul Robert Goodwill a sugerat că se va lua în considerare o limită generală a numărului de migranţi din UE acceptaţi anual în Marea Britanie, după modelul deja funcţional pentru muncitorii care vin din afara Europei.

  Guvernul Theresei May s-a angajat să reducă migraţia netă la zeci de mii anual de la mai mult de 300.000 în prezent.

  Taxa anuală pe care guvernul britanic o va introduce va fi de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor european calificat angajat.

  „În aprilie anul acesta vom introduce o taxă pentru muncitorii calificaţi veniţi în Marea Britanie din afara UE. Dacă cineva vrea să aducă în ţară un programator indian pe un contract de patru ani, pe lângă taxele de viză existente va trebui să achite şi o taxă de 1.000 de lire pe an. Adică, pentru un contract pe patru ani acel angajator trebuie să plătească 4.000 de lire. O măsură similară ar putea fi aplicată şi muncitorilor din UE", a spus Goodwill.

  Circa 110.000 de români lucrează legal în Marea Britanie.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (668)


  Știrile Zilei