13:12 30 Martie 2020
În direct
 • EUR19.91
 • USD18.09
 • RUB0.23
 • RON4.12
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3111

  Hackerul Guccifer 2.0 neagă faptul că ar avea vre-o conexiune cu structurile de stat ale Federației Ruse și acuză serviciile secrete americane de admiterea unor falsuri în rapoartele în care Moscova este învinuită de influențarea rezultatelor alegerilor din SUA.

  CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Hackerul Guccifer 2.0 a declarat că nu are nicio legătură cu autoritățile ruse și că acționează potrivit propriilor sale convingeri politice.

  "Presupun că v-a fost dor de mine. Din câte văd, cineva nu vă permite să mă uitați. Serviciile SUA au publicat câteva rapoarte, în care afirmă că am conexiuni strânse cu Rusia. Aș vrea să precizez că aceste afirmații sunt niște vorbe goale", a scris hackerul pe blogul său.

  "Dovezile tehnice care se conțin în raport nu rezistă la nicio critică. E un fals grosolan", a adăugat Guccifer 2.0.

  El a menționat că informația despre softul pe care l-ar fi utilizat pentru spargerea serverelor este copiată din Internet. Mulți hackeri folosesc acest soft, iar acest detaliu a fost menționat în document pentru a-i oferi mai multă credibilitate, consideră el.

  "Am folosit o altă metodă pentru spargerea sistemului comitetului național al Partidului Democrat din SUA. Am identificat o vulnerabilitate în softul NGP VAN, instalat pe computerele comitetului democratic, a declarat hackerul.

  "Evident, serviciile secrete falsifică în mod intenționat dovezile. În opinia mea, ei joacă pe mâna democraților, care încearcă să învinuiască subiecții străini de înfrângerea pe care au suferit-o în alegeri".

  "Administrației Obama i-a mai rămas doar o săptămână și cred că în decursul acestei perioade vom mai vedea și alte falsuri", a punctat Guccifer 2.0.

  Comunitatea serviciilor de informații din SUA a anunțat la începutul lui ianuarie că în spatele lui Guccifer 2.0 și site-ului DCLeaks.com s-ar afla GRU, instituție implicată în atacurile asupra sistemelor informaționale americane.

  CIA, FBI și NSA au dat publicității un raport prin care învinuiesc Rusia de imixtiuni în procesul electoral din SUA. Serviciile americane au ajuns la concluzia că Rusia a influențat rezultatul alegerilor prezidențiale cu ajutorul reportajelor și materialelor publicate pe rețelele de socializare.

  Tematic

  INCREDIBIL: Gucifer iarăși îi vine de hac lui Clinton
  Tagurile:
  Spargeri, Hacker, Alegerile prezidențiale din SUA, Partidul Democrat, NSA, CIA, FBI, Guccifer 2.0, Donald Trump, SUA, Federația Rusă


  Știrile Zilei