18:55 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Întâlnirea lui Serghei Lavrov cu reprezentantul Organizației pentru Eliberarea Palestinei, Saeb Erekat

  Partidele din Palestina se întâlnesc la Moscova săptămâna viitoare

  © Sputnik / Валерий Мельников
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2203

  Săptămâna viitoare va avea loc la Moscova o nouă întâlnire a partidelor politice din Palestina; evenimentul va fi organizat de Institutul de Institutul de orientalistică, a declarat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

  CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Ministrul rus al afacerilor externe a subliniat că Moscova, pentru a câta oară, oferă o platformă pentru prietenii săi palestinieni, pentru ca aceștia să poată discuta pe marginea tuturor divergențelor, în vederea consolidării tuturor palestinienilor, fapt ce ar contribui la eficientizarea procesului de negocieri.

  Potrivit lui Lavrov, întâlnirea va avea loc săptămâna viitoare; autoritățile ruse vor oferi toată susținerea organizatorică necesară iar conținutul discuțiilor va fi decis de palestinieni.

  Ultima întâlnire de acest gen a avut loc sub egida aceluiași Institut de orientalistică la Moscova în 2011.

  Referind-se la situația din Orientul Mijlociu, Serghei Lavrov a declarat vineri că Rusia este îngrijorată de faptul că procesul de reglementare israeliano-palestinian este înghețat, iar Moscova va face totul pentru a determina relansarea negocierilor directe.

  Tot vineri Lavrov a declarat că Moscova este dispusă să găzduiască o eventuală întâlnire dintre Mahmud Abas și Benjamin Netaniahu.

  Tematic

  Moldova ar putea fi tranzitată de refugiații din Orientul Mijlociu
  Tagurile:
  Conflict, Palestina, Partide politice, Moscova, Organizația pentru Eliberarea Palestinei OEP, Saeb Erekat, Serghei Lavrov, Palestina, Israel, Orientul Mijlociu, Rusia


  Știrile Zilei